gesprek aanvragen

Studiebegeleiding voor secundaire onderwijs

Lukt het niet om op tijd huiswerk te maken of om te leren? Wij helpen om hier een gezonde verandering in te brengen. Inschrijven via webapp

Onze studiebegeleiding houdt o.a. in:

Leren gestructureerd omgaan met huiswerk.
Samen duidelijke studie- of huiswerkplanning opstellen.
Controle en overhoring voor opdrachten of toetsen.
Aandacht voor het kind zelf
Ontwikkelen van zelfdiscipline en motivatie
Extra opvolging bij een eventueel leerprobleem.
Individuele oplossing op maat indien nodig.
Open en eerlijke communicatie met ouders.
Geen contractuele verplichting, maandelijks opzegbaar

Wat vinden de leerlingen

Wat vinden leerlingen van huiswerkinstituut
vragen stellen over de leerstof
"Studeren is niet echt mijn hobby, maar als je hier naar buiten gaat, weet je dat je alles kent! Maureen ondervraagt je ook telkens zodat je je les kent! En het brengt zeker een goed resultaat! Een echte aanrader dus!!"
– Leerling, 13j
vragen stellen over de leerstof
“Maureen kan me met ieder vak helpen, dat is erg fijn. En als je terug thuiskomt van de huiswerkbegeleiding, hoef je niks meer te doen voor die dag en dat is een leuk gevoel.”
– Leerling, 15j
Interesse in onze studiebegeleiding? Contacteer
ons voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
kennis maken

Studiebegeleiding met resultaten

Hoe verloopt dit?

Na school en/of op zaterdag komt de leerling naar het Huiswerkinstituut en wordt de afgelopen schooldag(en) besproken. Vervolgens maken we samen met de leerling een huiswerkplanning, zowel voor de volgende dag als voor toetsen die op het programma staan. Deze planning wordt, telkens wanneer de leerling naar het instituut komt, aangepast of bijgesteld. Hierbij controleren we samen of de gemaakte planning werd behaald. Ook wordt er overhoord over de bestudeerde stof bij toetsen. Daarbij hebben we extra aandacht voor een eventueel leerprobleem en zoeken dan naar een individuele oplossing, zodat de leerling snel terug op weg kan.

Kwaliteitsvolle studiebegeleiding

In tegenstelling tot andere instituten werken we bij Huiswerkinstituut enkel met een laag aantal leerlingen gelijktijdig. Zo blijft onze studiebegeleiding kwalitatief hoog en blijft er toch ruimte om zelfstandig te leren werken. Op regelmatige basis worden ouders geïnformeerd over de voortgang en motivatie van de leerling. Zowel de knelpunten als de goede resultaten worden meegedeeld. Bijkomend hebben we tijdens de examenperiode een gerichte examenbegeleiding om ook tijdens die stressvolle weken goede resultaten te halen.

Extra begeleiding

Indien we tijdens de studiebegeleiding merken dat het leerprobleem toch complexer is, nemen we contact op met de ouders en bespreken we de beste mogelijkheden. Zoals bijvoorbeeld het aanbieden van individuele bijles of het bemiddelen bij het zoeken naar extra hulp. Heeft u tijdens de studiebegeleiding vragen of zit u ergens mee? Neem gerust persoonlijk of telefonisch contact op met ons.

Studiebegeleiding uren

Maandag:
15u30 - 20u00
Dinsdag:
15u30 - 20u00
Woensdag:
13u00 - 19u00
Donderdag:
15u30 - 20u00
Vrijdag:
15u30 - 19u00
Zaterdag:
10u00 - 13u00

Belangrijk

Rustige ruimte
Er is rust in de ruimte waar wij werken.
Rustige ruimte
Goede communicatie is het begin van een goede samenwerking.
Rustige ruimte
Respect voor de begeleider én de leerling.
Rustige ruimte
Op tijd komen of tijdig bespreken met begeleider.
Inschrijven voor onze studiebegeleiding of heb je nog enkele vragen? Contacteer ons of maak tijdens een vrijblijvend gesprek kennis met Huiswerkinstituut.
Huiswerkinstituut